Houd Me Vast groepLeren, stimuleren en steunen in een groep

Had u meer van uw relatie verwacht of lopen de dingen in de relatie net niet zo als u het eigenlijk zou willen? Dan is dit programma misschien behulpzaam om hier op een goede manier verandering in te brengen. Het 'Houd Me Vast' preventieprogramma is ontwikkeld op basis van een krachtige en succesvolle relatietherapie. De grondlegger van deze benadering - dr. Sue Johnson uit Canada - heeft haar therapie emotiegerichte relatietherapie (emotionally focused therapy/EFT) genoemd. Emoties zijn de kern van alle relaties die er echt toe doen, zoals de relaties met onze kinderen, onze ouders en zeker ook met onze partners.

Het 'Houd Me Vast' programma is bedoeld voor paren die beslist 'verbeterpunten' in hun relatie kunnen aanwijzen, maar voor wie therapie niet nodig is of voor paren die hierover twijfelen. In het laatste geval kan het programma helpen om duidelijkheid te krijgen. Ervaring heeft uitgewezen dat paren die besluiten alsnog in partnerrelatietherapie te gaan, veel baat ervaren bij dit programma doordat het proces sneller verloopt.

Het programma bestaat uit vier bijeenkomsten van vier uur, op zaterdag. Onderwerpen die behandeld zullen worden zijn:
• Begrijpen van liefde en verbinding (hechting)
• Waar gaat het vaak mis?
• Opzoeken en vinden van de zere plekken uit de eigen geschiedenis
• Het bouwen aan een veilig fundament waarop moeilijke dingen besproken kunnen worden

In het programma wordt gewerkt met videomateriaal, oefeningen & opdrachten tijdens de bijeenkomsten en huiswerk. In het programma zullen geen groepsopdrachten en slechts beperkt groepsdiscussies plaats vinden. Het is nadrukkelijk de bedoeling dat de partners met elkaar aan de slag gaan.

Het volgende ‘Houd Me Vast’ programma vindt bij voldoende deelname op 23 februari en 2, 9 en 16 maart. Het programma wordt geleid door Lex van Velzen en Wieneke Blik, beiden zijn relatie- en gezinstherapeut en EFT therapeut. Locatie is de praktijk van ‘Systeemtherapie Blik’ aan de Leijsenstraat 1a in Oosterhout. De kosten bedragen 800 euro per paar. Dit is inclusief koffie/thee, een werkmap en het boek Houd Me Vast. Vergoeding uit de aanvullende verzekering is mogelijk.
Na aanmelding vindt een kennismakingsgesprek met elk paar plaats om te bespreken of de cursus inderdaad een passend aanbod is bij de vraag c.q. ervaren problematiek.

Voor aanmelding of info: lexvanvelzen@systeemtherapie.net of telefonisch 06-24149811.