KwaliteitRelatietherapie en relatietherapeut zijn helaas geen beschermde titels. Toch kunt u wel zekerheid krijgen omtrent de geboden kwaliteit, als u een therapeut kiest die is opgeleid conform de eisen van de specialistische vereniging.
Gekwalificeerde relatie- en gezinstherapeuten zijn namelijk opgeleid volgens de vereisten van de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie ( NVRG). De toegang tot dit opleidingstraject is voorbehouden aan psychiaters en psychotherapeuten en anderen die voldoen aan de strenge eisen m.b.t. de vooropleiding. Deze vereniging bevordert de kwaliteit van de relatietherapie en gezinstherapie, bewaakt de kwaliteit van de post-master-opleiding tot systeemtherapeut (= relatie- en gezinstherapeut) en houdt zich bezig met de wetenschappelijke ontwikkelingen van het vak. Tevens organiseert en accrediteert de vereniging diverse nascholingen, studiedagen en congressen.

Daarnaast volg ik en geef ik regelmatig lezingen en nascholing bij verschillende andere organisaties.
Het geven van lezingen e.d. is niet alleen inspirerend om te doen, maar dwingt en helpt ook om je te verdiepen in veel achtergrond-literatuur, en geeft zo een open blik op het vakgebied in de breedte.